Jongeren in actie-nieuwsbrief oktober 2020 Jongeren in actie-nieuwsbrief oktober 2020
Beste lezer,

Bij deze presenteer ik u de eerste nieuwsbrief van Jongeren in Actie 2021! Het komende jaar houden wij, onder andere via deze brief, u op de hoogte van al onze activiteiten.

Wie zijn wij?

Wij zijn Annet, Ella, Femke, Fieke, Jelle, Jens, Jolien, Lucas, Myrthe, Nathan, Stijn en reisbegeleiders Linsey en Michiel. Als Covid-19 geen roet in het eten gooit, gaan wij met elkaar de reis maken naar Tanzania om de lokale bevolking te ondersteunen met het bouwen van een schoolgebouw en daarnaast activiteiten te ondernemen met deze mensen. Op onze Facebookpagina (Jongeren in Actie 2021) en Instagrampagina (@jongereninactie) kunt u uitgebreider lezen wie wij zijn en waarom wij mee gaan. Daarnaast blijft u op de hoogte van alle updates. Klik dus vooral even op volgen!

Wat hebben we al gedaan?
De afgelopen weken zijn we begonnen met de eerste acties. De eerste actie was op 19 september het wassen van auto’s. Van ’s ochtends 10:00 uur tot ’s middags 16:00 uur konden mensen voor €10,- hun auto laten wassen. In de tussentijd kon men een kopje koffie of thee met een plakje cake kopen. Dit alles heeft €551,85 opgeleverd!
Daarnaast hebben we dit jaar prachtige shirts met een aantal sponsoren erop. Dit heeft ons €2500,- opgeleverd. Dat betekent dat de teller nu op ruim €3000,- staat, een goed begin dus!

Welke acties lopen er nu?
Op dit moment lopen er meerdere acties. Omstreeks 20 november 2020 zal er een loterij plaats vinden met vele prachtige prijzen waaronder: een wandrek, een horloge en diverse cadeaubonnen van verschillende zaken in en rond Nieuwerkerk aan den IJssel. De loten kosten €1,- per stuk en u kunt ze kopen bij één van de reizigers.
Daarnaast kunt u twee heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen bij ons kopen. Een Cabernet Sauvignon-Merlot en een Chenin Blanc van Blye Mense. De prijs is €6,- per fles en €30,- voor een doos (zie de bijlage). Ook de wijn kunt u bestellen bij één van de reizigers, deze zal bezorgd worden voor de kerst.
Voor de liefhebbers van speculaas komt er ook een leuke actie aan, wij gaan namelijk zelf gevulde speculaastaartjes bakken. Binnenkort zal hier meer informatie over te lezen zijn via onze social media kanalen en de zondagsbrief.
Mocht u nou, om wat voor reden dan ook, niet verwachten iemand van onze reizigers te zien en wilt u toch loten kopen of wijn bestellen? Dan kunt u een mailtje sturen naar: jongereninactie2021@outlook.com.

Wat gaat er de komende tijd gebeuren?
De komende maanden zullen er hopelijk nog vele acties volgen, hopelijk ja. Door de huidige situatie in de wereld is het nog maar afwachten of onze reis in 2021 wel doorgaat, mocht dit niet zo zijn stellen we het gewoon een jaar uit. Het doel van de reis is om de plaatselijke bevolking te ondersteunen, als dat niet komende zomer is doen we het gewoon het jaar daarna. Houd dus vooral onze nieuwsbrieven en social media in de gaten zodat u altijd op de hoogte bent!

Verder nog wat informatie
Net als bij voorgaande reizen vanuit onze kerk is er ook dit jaar weer een stuurgroep die ons de juiste richting ‘opstuurt’. Deze bestaat uit Angela en Marc Elfrink, Caroline en Peter van Vliet en reisbegeleiders Linsey Debets en Michiel van ’t Hoff. Bij vragen, opmerkingen of een positieve boodschap kunt u contact opnemen met iemand van de stuurgroep of een mailtje sturen naar: jongereninactie2021@outlook.com.

Namens alle reizigers, met vriendelijke groet,
Annet van der Ploeg
Jelle van ‘t Hoff